Τι ακριβώς πάει να κάνει ο Τσίπρας στην Σαμοθράκη ανήμερα των Φώτων;

Ανήμερα των Θεοφανείων, θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Σαμοθράκης ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας!

Σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί από το δήμαρχο του και από την πολιτεία την ίδια. Σε ένα νησί που ήταν το πρώτο που χτυπήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα και τα διάφορα προβλήματα που δημιούργησαν, κόβοντας τις δύο κεντρικές αρτηρίες που ενώνουν το νησί και προς τα βόρεια και προς τα νότια.

Σε ένα νησί που τα μηχανήματα και οι χώροι του κέντρου υγείας έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει αποκατασταθεί τίποτα από αυτά και να λειτουργεί το κέντρο υγείας σε ένα δωμάτιο, που μετά βίας χωράνε τέσσερις άνθρωποι.

Σε ένα νησί που ο κόσμος πηγαίνει στα χωριά του από παρακαμπτήριους οδούς, με κίνδυνο να ρισκάρουν τη ζωή τους;

Σε ένα νησί που τα σκουπίδια παραμένουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα χωρίς λύση, με ευθύνες των διοικούντων. Σε ένα νησί που η συγκοινωνία ήταν, είναι και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού η πολιτεία δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Σε ένα νησί που η συγκοινωνία παραμένει ζωντανή μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Σε ένα νησί που η ανεργία είναι στο 90%. Που οι νέοι έχουν φύγει και το έχουν εγκαταλείψει, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που χτύπησε πρώτη την περιφέρεια από το 2009 και θα είναι και η τελευταία που θα επουλωθεί, εάν και όταν έρθει η περιβόητη ανάπτυξη.

Σε ένα νησί που η πολιτεία έχει δείξει μόνο τον κακό της εαυτό, έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας να κάνει τι; Να μας πει τι;

Μήπως, όπως οι άλλοτε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να εγκαινιάσει το αεροδρόμιο της Σαμοθράκης;

Μήπως έρχεται να εγκαινιάσει τα περιβόητα Υδατοδρόμια;

Ή μήπως θα ακούσουμε τίποτα καινούργιο για καμιά γέφυρα, που θα συνδέει την Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη;

Με αγωνία θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.