Ρώσος πρέσβης: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας

 

Το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, απέκλεισε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.  Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο, όπως είπε, γιορτάζονται τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Ο Αντρέι Μασλόβ αναφέρθηκε και στην πώληση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα και πρόσθεσε πως δεν διαταράσσεται η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή. «Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρεσβευτής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν και το αν τέθηκε το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Μάσλοβ αρκέστηκε απλά να πει ότι δεν γνωρίζει το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς δεν ήταν παρών ο ίδιος και δεν δημοσιοποιήθηκαν οι συζητήσεις.