Ροδόπη: Πλημμύρισαν σπίτια από τη σφοδρή κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Κυριακή τη Ροδόπη. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, πλημμύρισαν σπίτια και πνίγηκαν ζώα από τη νεροποντή.

Μέσα σε τέσσερις ώρες, οι πυροσβέστες έβγαλαν τουλάχιστον 25 άτομα από τα πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ στο χωριό παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε Αμάραντα, Κάλχα, Δοκού, Σκαλώματος και Ξυλαγανής, στους επαρχιακούς δρόμους Κομοτηνής-Ξυλαγανής, Ξυλαγανής-Ιμέρου, αλλά και Κομοτηνής- Φαναρίου, με την ιερά μονή Βαθυρρύακος να αντιμετωπίζει ξανά πλημμυρρικά προβλήματα.

Επίσης, προβλήματα υπήρξαν και εντός της Κομοτηνής, με δρόμους να πλημμυρίζουν, κυρίως προς τη βορειανατολική πλευρά της Κομοτηνής (περιοχή κολυμβητηρίου) και στον δρόμο Κομοτηνής-Καρυδιάς, όπου πάντα παρατηρούνται προβλήματα μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, το φαινόμενο εντείνεται από την κάθοδο νερού από τις ορεινές, όπου η βροχή ήταν επίσης πολύ έντονη, στις πεδινές περιοχές.

Σημείωσε πάντως πως τα ποτάμια συνεχίζουν να λειτουργούν υδραυλικά, απομακρύνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, και το πρόβλημα προέκυψε λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης, όχι λόγω έλλειψης καθαρισμού.