Οι ακριτικές Φέρες εκπροσωπήθηκαν στο φόρουμ των απανταχού Νέων Ελλήνων

 

Καταπληκτική η παρουσία του πολιτιστικού επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών “Αγία Σοφία” στο Φόρουμ των απανταχού Νέων Ελλήνων “Hellenic Youth in Action” στην Αθήνα στις 31-3 και στις 1-4-2018. 350 Νέοι Έλληνες από 20 χώρες μοιράστηκαν τις εμπειρίες της συλλογικής τους δράσης και συναποφάσισαν κοινούς στόχους και επιδιώξεις στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018.

Στη διοργάνωση συμμετείχε ο πολιτιστικός Σύλλογος Φερών “Αγία Σοφία” και μαζί με άλλους τέσσερις φορείς εκπροσώπησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. Ως εκπρόσωποι του πολιτιστικού επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών “Αγία Σοφία” συμμετείχαν οι: Κεραμίδης Δημήτριος και Τσιαβδάρης Γεώργιος. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ έκανε εντύπωση ο “Χορός Φιλίας” στο Σύνταγμα με 500 νέους και νέες από τις πέντε ηπείρους σε συμβολική σπείρα που αγκαλιάζει το χτές και το αύριο.

“Αισθανόμαστε υπερήφανοι που ο Σύλλογος ‘Αγία Σοφία’ εκπροσώπησε τις Φέρες Έβρου σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και κατατέθηκε η άποψη της ακριτικής περιοχής μας με όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει” επισημαίνει σε δελτίο τύπου ο Αντιδήμαρχος Φερών & Πρωτογενούς Τομέα, Νικόλαος Γκότσης.

Οι εκδηλώσεις εκτός από τις συνεδριάσεις περιελάμβαναν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, workshops στο Ζάππειο Μέγαρο, πορεία προς τον Ιερό Λόφο της Πνύκας με κορυφαίο μήνυμα την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ανάγνωση του Κοινού Ψηφίσματος.