Εγκαινιάζεται σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο χώρος επεξεργασίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, στο Νεοχώρι, Ορεστιάδας, του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ν. Έβρου «Θρακών-Αμνός».

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ν. Έβρου «Θρακών-Αμνός», μετά το πέρας των εργασιών στο πλαίσιο του σχεδίου : «Δημιουργία χώρου επεξεργασίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων»  εγκαινιάζει τις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του με παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Ο «Θρακών-Αμνός» ιδρύθηκε το 2012 και από τότε σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία, ενώ σήμερα αριθμεί 180 αιγοπροβατοτρόφους από ολόκληρο το Νομό Έβρου. Δράσεις του Συνεταιρισμού αποτελούν η εμπορία Αιγοπρόβειου Γάλακτος, η εκπαίδευση και συμβουλευτική των παραγωγών, η Συμβολαιακή Γεωργία, οι συνεργασίες με μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλέον η Μεταποίηση του Γάλακτος.

Με την δημιουργία του χώρου επεξεργασίας Γάλακτος στο Νεοχώρι, Ορεστιάδος, ο Συνεταιρισμός δύναται να εφοδιάζει τους ιδιόκτητους Αυτόματους Πωλητές, αρχικά σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αλλά και σύντομα σε περισσότερα σημεία στον Ν. Έβρου, όπως και σε άλλους Νομούς, στοχεύοντας στην παραγωγή παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων».