Δημοκρίτειο: Συμμορίες δρουν με την υποστήριξη καθηγητών

Ο Γιώργος Παύλος μίλησε για πρακτικές μαφίας που είχε εγκαταστήσει ο πρώην πρύτανης και που όλοι ανέχονται υπό της τρομοκρατίας που υφίστανται

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κατήγγειλε μιλώντας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Παύλος, που έγινε στόχος αγνώστων οι οποίοι του βανδάλισαν το αυτοκίνητο στην Ξάνθη.
Ο κύριος Παύλος, επιχείρησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα που συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο: «Μέσα στο πανεπιστήμιο δρα μια άτυπη ομάδα «ΜΑΤ» και «αστυνομίας», η οποία δέρνει όποιον συμφοιτητή τους δεν συμφωνεί μαζί τους», είπε και εκτίμησε πως ο βανδαλισμός του αυτοκινήτου του ήταν μια «πράξη εκδίκησης», καθώς ο ίδιος έχει επανειλημμένως καταγγείλει τους δράστες. Τόνισε επίσης, πως όταν ασκήθηκε από την Πολιτεία αυτεπάγγελτη δίωξη μετά από περιστατικά βίας εντός του πανεπιστημίου, ο ίδιος έδωσε δέκα ονόματα στον Εισαγγελέα και αυτό τον κατέστησε «στόχο» για την ομάδα αυτή.
Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για «μία μικρή ομάδα που πρόσκειται σε κάποιο πολιτικό χώρο», από τον οποίο πάντως, «για να είναι δίκαιος », τόνισε ότι «πολλά παιδιά έχουν γράψει επιστολές που με στηρίζουν».

Όσον αφορά το γιατί τέτοιες συμπεριφορές γίνονται ανεκτές, εκτίμησε πως «οι υπόλοιποι το ανέχονται γιατί είναι όλοι τρομοκρατημένοι, όλοι προσπαθούν να περάσουν ήσυχα».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως υπάρχουν συνάδελφοί που υποστηρίζουν την ομάδα αυτή: «Αυτή η βία στο Δημοκρίτειο δεν είναι απλά βία που έρχεται από νέους με τα δικά τους προβλήματα και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά από παιδιά που τα καθοδηγούν συνάδελφοι».

Κατηγόρησε ανοιχτά τον πρώην πρύτανη κύριο Καραμπίνη, πως εκείνος στήριξε το καθεστώς ανομίας, προσπαθώντας να επιβληθεί. Όπως πρόσθεσε, ο πρώην πρύτανης παύθηκε τελικά από τον υπουργό Παιδείας και «ο νυν προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα». Ο κύριος Καραμπίνης έφυγε, αλλά «η άτυπη «χούντα» που είχε εγκαταστήσει υφίσταται».

Τέλος, ο κύριος Παύλος ανέφερε ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό: Πρόσφατα, στο Αυτόνομο Στέκι της Πολυτεχνικής Σχολής, ανήλικοι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ο φύλακας που τους αντιλήφθηκε προσπάθησε να τους απομακρύνει, όμως δέχθηκε επίθεση από τους φοιτητές που ήταν εκεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή του, καθώς ένα γυάλινο μπουκάλι που εκτοξεύθηκε όσο βρισκόταν χτυπημένος στο έδαφος, «έσκασε» δίπλα στο κεφάλι του.