Παραμένουν οι απαλλαγές για τα διόδια και για το 2019 μέχρι και την λειτουργία ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

«Η απόφαση που είχε υπογραφεί πέρυσι για την απαλλαγή ανέργων ατόμων με αναπηρία και μόνιμων κατοίκων καταβολής διοδίων είναι σε ισχύ και για το 2019 μέχρι και την ολοκλήρωση και λειτουργία συστήματος των αναλογικών διοδίων, σύστημα στο οποίο έχουν συμφωνήσει και όλοι οι τοπικοί φορείς ότι, είναι δικαιότερο και αναλογικότερο για τους κατοίκους».

Αυτό σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η βουλευτής Εβρου ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, διευκρινίζοντας ότι, «είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην συγκεκριμένη απόφαση και στην συγκεκριμένη λειτουργία για τους κατοίκους όχι μόνο της δικής μας περιφέρειας ,άλλα όλων των περιφερειών από όπου διαπερνά η Εγνατία οδός».

Απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της Εγνατίας οδού κ. Απ. Αντωνούδη , ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού διοδίων και στο Αρδάνιο η κ. Γκαρά είπε :« αυτές ήταν αποφάσεις από την εποχή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή Χρυσοχοΐδη. Είχαν μπεί σαν προαπαιτούμενα και στην χρηματοδότηση αλλά και σε όλα τα μνημόνια τα οποία υπεγράφησαν, ωστόσο εμείς αλλάζουμε το σύστημα επιβάλλουμε και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η κατασκευή των μετωπικών σταθμών διοδίων. Μέχρι να ολοκληρωθεί όλο αυτό το σύστημα, εκτιμούμε ότι δεν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού στο Αρδάνιο».