Pages

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυση Συλλόγου Νέων Θρακιωτών Νότιας Ελλάδας

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπατριώτες Θρακιώτες και μη, τις προηγούμενες δεκαετίες, η αστυφιλία και η δύσκολη ζωή στη Θράκη ΜΑΣ αλλά και σε όλη την Ελλάδα οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Ελλάδας προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ζουν γύρω στις 250.000 Θρακιώτες και πολλοί ακόμα στη Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, στα νησιά.
Οι Θρακιώτες παρά τις δυσκολίες, φιλότιμοι και ικανοί δούλεψαν, ευημέρησαν, δημιούργησαν ΖΩΕΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ για αυτούς, τα παιδιά τους με το μυαλό πάντα στη ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΑΚΗ! Πολλοί αναδείχτηκαν με τον έργο τους και ξεχώρισαν σε διάφορα πεδία δράσης, στην πολιτική, στις επιστήμες, τις τέχνες, την επιχειρηματικότητα. Το αίμα νερό δεν γίνεται και οι αναμνήσεις, οι εικόνες και οι ιστορίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας είναι έντονες για όλους μας! Για τους Θρακιώτες που ήρθαν πρόσφατα αλλά και για τους Θρακιώτες δεύτερης και τρίτης γενιάς που φρόντιζαν οι δικοί τους να τους μιλάνε για την Θράκη.
Όλοι ανασαίνουμε διαφορετικά όταν ανεβαίνουμε επάνω έστω και για ................

 λίγες μέρες να δούμε ΑΔΕΡΦΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ…
Γευόμαστε τις γεύσεις τις παραδοσιακές τις ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ που μας λείπουν και μιλάμε με ανθρώπους ντόμπρους και γενναιόδωρους. Γεμίζουν οι μπαταρίες ΘΡΑΚΗ και μετά επιστροφή στους τόπους που διαλέξαμε να φτιάξουμε τη ζωή μας… ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ… ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…
ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΜΑΝΙΑΤΕΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΕΣ έχουν καταφέρει πολλά και είναι παραδείγματα προς μίμηση. Είναι οργανωμένοι, ενωμένοι, νοιάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλο, βρίσκονται με κάθε ευκαιρία.
Για να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, υπάρχουν και από μας κάποιοι σύλλογοι διάσπαρτοι στη Νότια Ελλάδα αλλά δυστυχώς είναι με ελάχιστα μέλη, κυρίως μεγάλης ηλικίας και εκπροσωπούν συγκεκριμένες περιοχές, π.χ Σύλλογος Αλεξανδρουπολιτών ή σύλλογος Ξανθιωτών κλπ. Είναι άνθρωποι φιλότιμοι που έχουν κάθε καλή πρόθεση αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους συλλόγους ανήκουν στην ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΑ.Ο.Ν.Ε) και μέλη τους απαρτίζουν το Δ.Σ της με Πρόεδρο μια πολύ δραστήρια και ικανή γυναίκα την κυρία Άννα Πεντιφράγκα – Καραβία.
Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνει ή συμμετέχει για να προβάλλει τη Θράκη ως Πρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε ή ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η ΟΡΕΣΤΙΑΣ” τονίζει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ να ΒΡΕΘΟΥΝ οι ΝΕΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, να ενεργοποιηθούν ώστε να δημιουργηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια δυναμική που να έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ!

Κοντά μας είναι επίσης (και αυτό είναι ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ) η κύρια ΑΓΓΕΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, η ψυχή και ιδρύτρια του ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. Μια γυναίκα που ερωτεύθηκε τη ΘΡΑΚΗ περισσότερο από μας, ρίζωσε εκεί και κατάφερε με προσωπικό κόπο, θυσίες, χρόνο και χρήμα να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ!

Έχουμε έρθει τέλος σε επαφή με πολλούς καταξιωμένους ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ από τον χώρο των Επιστημών, των Τεχνών, της Πολιτικής και των Επιχειρήσεων που στηρίζουν τη προσπάθεια μας και θα αποτελέσουν ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας βοηθώντας με το κύρος τους και την εμπειρία τους.

Στις άπειρες κουβέντες που έχουμε κάνει με πολλούς από σας είναι φανερή η δίψα να ανταμώνουμε, να θυμόμαστε, να οργανωθούμε ΣΟΒΑΡΑ επιτελούς ώστε να έχει αποτέλεσμα.

Έτσι το φυτίλι άναψε και ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι στα σκαριά.


ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ μέσα από το Facebook για το ΟΝΟΜΑ του ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
2) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-PORTAL του Συλλόγου Νέων Θρακιωτών Νοτίου Ελλάδος

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΕΤΑΙΡΙΩΝ , ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ

• ON LINE ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

• ONLINE ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ.

• ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ!

• ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ (ΑΓΡΟΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ.Α) ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.


3) ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.

4) ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ, ΥΓΙΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΞΥΠΝΟΥΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΡΧΙΚΑ (ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ.

Εδώ όλοι ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΜΜΑ, ΜΥΑΛΟ, ΑΓΑΠΗ, ΣΥΜΦΕΡΟΝ: ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!Κανένας κομματικός στρατός δεν μας χρειάζεται!! ΜΟΝΟ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ με ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ αλλά πίστη για ό,τι καλό πάει να γίνει! Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΟΧΙ ΠΑΤΡΩΝΑΡΙΣΜΑ! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!

ΗΛΙΑΣ ΤΖΙΩΡΑΣ