Τα δώρα του Γιλντιρίμ στη Θράκη και το ραντεβού που δεν έγινε ποτέ

Άλλον περίμενε και άλλον είδε μπροστά του ο Λεβέντ Σαδίκ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στην υπερσύγχρονη μονάδα διαλογής και συσκευασίας κερασιού YAKA IKE, στο χωριό Δύμη Ροδόπης.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, δεν εμφανίστηκε ποτέ και στη θέση του πήγε ο τούρκος υπουργός Μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενώ το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Γιλντιρίμ έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με καθυστέρηση μιας ώρας.

Ωστόσο, λόγω καταιγίδας, το πρόγραμμα άλλαξε, με την επίσκεψη στο εργοστάσιο να ματαιώνεται και τον τούρκο πρωθυπουργό να επισκέπτεται τελικά το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως, στην Κομοτηνή, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, πριν αναχωρήσει για το γεύμα Ιφτάρ (δείπνο στο τέλος κάθε ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού), στο χωριό Λύκειο.

Αμέσως μετά το Ιφτάρ, πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα η συνάντηση, στο παράρτημα του δημαρχείου Αρριανών, του Γιάννη Αμανατίδη με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον Γιλντιρίμ μία γραβάτα κόκκινου χρώματος, το οποίο όπως είπε είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Αμέσως, μετά ο Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το τοπικό τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί.

Leave a Reply