Σύλληψη καταζητούμενης Τουρκάλας στον Έβρο

αστυνομία

Στη χώρα μας η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων είναι ελλιπής, κάτι που γνωρίζουν πολλοί παραβατικοί και εγκληματίες οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτή την αδυναμία του ελληνικού κράτους προς όφελός τους.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μιας νεαρής Τουρκάλας η οποία προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα από τον Έβρο, προκειμένου να αποφύγει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συμμετοχή σε δολοφονία.
Η 30χρονη αλλοδαπή έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο προερχόμενη από την Τουρκία, το μεσημέρι της Τρίτης, με σκοπό να περάσει στο ελληνικό έδαφος. Όμως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου που έκαναν έλεγχο στα ταξιδιωτικά της έγγραφα, διαπίστωσαν ότι αναζητούνταν με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Η νεαρή γυναίκα, που κατηγορείται για παροχή συνδρομής σε ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης ο οποίος μελετά τα διωκτικά έγγραφα και θα αποφασίσει αν θα διατάξει την έκδοσή της στην χώρα που την αναζητά, όπου η τύχη της είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη.