Σαμοθράκη: Σύσταση επιτροπών καταγραφής ζημιών

Σαμοθράκη

Μετά την θεομηνία της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου 2017 που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης εργάζονται υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδος έχει προβεί σε καταγραφή του συνόλου των ζημιών.

Για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες έχουν δημιουργηθεί δύο συνεργεία με επικεφαλής τις Κοινωνικούς Λειτουργούς κα. Π. Βαβάλου και Μ. Βάβουρα από τις 29/9 και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Για την καταγραφή των ζημιών σε εξοπλισμούς καταστημάτων έχει συσταθεί επιτροπή της Περιφέρειας όπου αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 30/9 και να ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών για όσο χρειαστεί.

Όσον αφορά τις ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο επιτροπή του ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές και οι δηλώσεις γίνονται από τον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ του Δήμου στο Γραφείο της Ένωσης Συνεταιρισμών. Όσοι έχουν κάνει δήλωση για απώλεια ελαιοπαραγωγής από ανεμοθύελλα και χαλάζι πριν ένα μήνα θα ισχύσει η δήλωση και για αυτή την καταστροφή.