Πώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Τζιχαντιστής Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες και βίντεο με βασανιστήρια, εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς ανθρώπων από τον ISIS περιλαμβάνονται στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό και σε άλλα αντικείμενα στο μέρος που διέμενε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του μετά από καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε διακριτική παρακολούθηση του 32χρονου καθώς η Αστυνομία έκρινε ότι δεν ήταν καθόλου αδιάφορος στις ελληνικές αρχές. Ο Σύρος μαζί με την οικογένειά του είχαν μπει στη χώρα από τη Λέρο τον Ιούνιο του 2016.

Το περασμένο Σεπτέμβριο η σύζυγός του κατέφυγε σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης όπου διέμεναν και κατήγγειλε περαστικά ενδοοικογενειακής βίας. Κάποιες ημέρες αργότερα έφθασε και άλλη καταγγελία στα χέρια της Αστυνομίας ότι ο 32χρονος είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στην Συρία.

Έπειτα από αυτή τη καταγγελία η διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα δηλαδή θα συλλαμβάνονταν όπου εντοπίζονταν ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε την Πέμπτη προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο όπου και συνελήφθη.

Όταν έμαθε ο 32χρονος όταν θα παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.