1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η επιτροπή ειρήνης Αλεξανδρούπολης από κοινού με τις επιτροπές ΑΜ-Θ, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ Έβρου, με αφορμή την φημολογία για εγκατάσταση Νατοϊκής Βάσης.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα μπροστά στο Δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», με τα μέλη της επιτροπής να διατυπώνουν την κάθετη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο εγκατάστασης συναρμολόγησης αμερικανικών ελικοπτέρων.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα αμερικανικά ελικόπτερα έφτασαν στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου, όπου αποσυναρμολογήθηκαν με σκοπό την μεταφορά τους στην Ισπανία.

Μεταξύ των αιτημάτων των μελών της επιτροπής ειρήνης Έβρου, συμπεριλαμβάνονται η απεμπλοκή της Ελλάδας από την βορειοατλαντική συμμαχία, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και η επιστροφή των στρατιωτών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με διαφορετική όμως αφορμή. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης έγινε αποδέκτης παραπόνων της προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, για το ότι έχει εκφράσει ανοιχτά την  υποστήριξη του στο ενδεχόμενο εγκατάστασης Νατοϊκής Βάσης στην περιοχή.

2

 

3

 

4

 

5