Ξεκινά το χτίσιμο της ρωσικής εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησε το σχέδιο υλοποίησης για ανέγερση της μεγαλοπρεπούς Ρωσικής Εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη. Ο ναός, θα χτιστεί δίπλα στο Στρατόπεδο Ζήση και συγκεκριμένα, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης θα χαρίσει το ξύλινο παρεκκλήσι -το οποίο θα έρθει οδικώς από Ρωσία-, μέσω του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» ενώ η ανέγερση του ναού θα γίνει δίπλα στη νέα περιφερειακή οδό σε περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί πολλοί ρωσόφωνοι.

Πολύ κοντά, θα ολοκληρωθεί και το χτίσιμο του Ιερού Ναού Αγίου Βλαδιμήρου, που θα ανήκει στην Μητρόπολη και δίπλα στον Ιερό Ναό θα δημιουργηθεί πάρκο και παιδική χαρά. Υπάρχει επίσης Ρώσος χορηγός που θα καλύψει όλο το κόστος της ανέγερσης.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούποληςς κ. Άνθιμος είχε μια ξεκάθαρη εικόνα από τα προτεινόμενα σχέδια από τον Μητροπολίτη της Αγίας Πετρούπολης, με σκοπό να διαλέξει ποιο από τα σχέδια του Ναού ταιριάζει περισσότερο στην πόλη.

 

 

 

Leave a Reply