Αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές φαίνεται πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ανασχηματισμό να έχει… κλειδώσει.

Οι φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική άλλαξαν την πολιτική ατζέντα και ταυτόχρονα τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου.

Μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα στις 8 Σεπτέμβρη. Στόχος η επανεκκίνηση με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές του 2019.

Μάλιστα, θα μπορούσε να συνδεθεί με το… νέο ξεκίνημα της οικονομίας, μετά τις 20 Αυγούστου.

Στον αντίποδα, μερικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι καλό να κάνει όποιες εξαγγελίες επιθυμεί και στη συνέχεια να ανακοινώσει την κυβέρνηση που θα τις υλοποιήσει.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στο newsbomb, «η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι εκλογική», ενώ ακυρώνουν την όποια συζήτηση να προσφύγει ο Πρωθυπουργός σε εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Η λογική των εκπλήξεων φτάνει μέχρι ακόμα και την πιθανή αξιοποίηση προσώπων απ’ τον κεντροδεξιό χώρο τα οποία λειτουργούν όμως στο πλαίσιο μιας συναινετικής λογικής, όπως ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα αναβαθμιστεί, με πιθανότερο να πάρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, αν και εφόσον αποχωρήσει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Συζητήσεις για αναβάθμιση υπάρχουν και για τον υφυπουργό του Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο. Μια άλλη – πιθανή- έκπληξη, θα μπορούσε να είναι η μετακίνηση του Πάνου Καμμένου απ’ το υπουργείο Άμυνας σε άλλο, μάλλον παραγωγικό υπουργείο.