Κερδισμένος φαίνεται πως είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τους λαμπτήρες Led.

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Κέντρου Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αναμένεται να επισκεφθούν μέσα στην εβδομάδα τη μεγάλη πόλη.

Στόχος να ελέγξουν τα αποτελέσματα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και την ποιότητα του φωτισμού μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού με τύπου Led.

Κατόπιν αυτών των ενεργειών, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πληρώνει ετησίως στην ΔΕΗ περίπου 315.000 ευρώ από τις 984.000 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

«Η αντικατάσταση οδοφωτισμού στον Δήμο μας είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι το οποίο ολοκληρώσαμε με επιτυχία σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο».

Αυτό εξέφρασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραιανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας

«Για πρώτη φορά θα γίνει έλεγχος όλη η εγκατάσταση για τον στόχο τον οποίο χρηματοδοτηθήκαμε. Δηλαδή για την εξοικονόμηση ενέργειας και την φωτεινότητα που απαιτείται από τους διεθνείς κανονισμούς».

Και συμπλήρωσε πως «θα γίνουν μετρήσεις με ειδικά όργανα οι οποίες θα κατατεθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δηλαδή στο Παρακαταθηκών και Δανείων ,στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στο ΚΑΠΕ».