Στο εμβληματικό έργο του LNG στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει η Βουλγαρία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συμμετοχή με μειοψηφικό πακέτο στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου κοντά στην Αλεξανδρούπολη, στη βόρεια Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε η βουλγαρική υπουργός Ενέργειας Temenuzhka Petkova.

Στόχος της Βουλγαρίας είναι να επεκτείνει τον ενεργειακό ανεφοδιασμό καθώς και οι δύο χώρες σκοπεύουν να συνδέσουν τα δίκτυα τους με έναν αγωγό καυσίμων μέχρι το 2020.

«Όταν μιλάμε για την διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας, θα πρέπει να σημειώσουμε τη συμμετοχή μας στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Είναι ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή και είναι σε πλήρη συνέργεια με την διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας και γι’ αυτό η βουλγαρική κυβέρνηση συζήτησε την προοπτική και πήρε την απόφαση να συμμετάσχει σε αυτό το έργο ως μέτοχος», τόνισε.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ενέργεια κ. Delyan Dobrev δήλωσε από την πλευρά του ότι η πρόταση για έγκριση της συμμετοχής της Bulgartransgaz στο τερματικό σταθμό θα τεθεί στη ημερήσια διάταξη της Εθνοσυνέλευσης αργότερα αυτή την εβδομάδα.