Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα στην πλατεία της Ραφήνας, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρώην Δήμαρχο Α. Κεχαγιόγλου, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου κι ενώ παιδιά της πόλης χόρευαν στην εξέδρα , ξεπέρασαν κάθε λογική, «παγώνοντας» τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες των όσων έγιναν.

Από νωρίς το απόγευμα ο πρώην Δήμαρχος, εκτός εαυτού για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο δυναμίτιζε το κλίμα μιλώντας με πολίτες , εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς ακόμη και στα όρια των ύβρεων κατά του δήμου και των διοργανωτών της εκδήλωσης για κάποιο από τα… παιγνίδια που είχαν στηθεί.

Και ενώ σχεδόν κανένας δεν έδινε σημασία στο κρεσέντο αυτό, θεωρώντας το ως το σύνηθες της συμπεριφοράς του, ήρθαν τα πάνω κάτω.

Μέσα σε δευτερόλεπτα κυριολεκτικά, και μόλις έφτασε στο χώρο ο Δήμαρχος Ε. Μπουρνούς , ο κ. Κεχαγιόγλου (εν βρασμώ, εν ευθυμία κανείς δεν ξέρει) του επετέθη φραστικά, πάλι με αφορμή το συγκεκριμένο παιγνίδι, φτάνοντας να τον σπρώχνει και να τον τραβά από τα πέτα του σακακιού και του παλτού του, για μέτρα ολόκληρα, ωρυόμενος «ακούς ρε βλάκα? «σε ρωτάω ρε βλάκα» και άλλα «γαλλικά», ενώπιον δεκάδων συμπολιτών που είχαν μείνει άναυδοι από το συμβάν.

Ο κ. Μπουρνούς φανερά αιφνιδιασμένος από την απρόκλητη επίθεση, προσπαθούσε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και να σταματήσει το επεισόδιο, μάταια.

Η άμεση παρέμβαση συμπολίτη μας, (τα στοιχεία του στη διάθεση της ιστοσελίδας μας) που απομάκρυνε σχεδόν στα χέρια τον κο Κεχαγιόγλου προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον ηρεμήσει, έδωσε προσωρινό τέλος στο επεισόδιο, με τους παριστάμενους να μην πιστεύουν αυτά που είδαν κι άκουσαν.

Λίγη ώρα αργότερα και κάτι μέτρα παρακάτω «στήθηκε» και νέος καυγάς. Αυτή τη φορά με αρνητικό πρωταγωνιστή, εκτός του κ. Κεχαγιόγλου, το δημοτικό σύμβουλο Μπ. Ζαφειρόπουλο, επιτιθέμενου κατά ενός εκ των διοργανωτών και του Π. Μπατάλη με βαριές εκφράσεις να ακούγονται και πάλι.

Πολλοί θυμήθηκαν το περιστατικό του 2014 με τον Α. Κεχαγιόγλου πάλι πρωταγωνιστή να «εισβάλλει» με το ΙΧ του στο εκλογικό κέντρο τότε του Β. Πιστικίδη, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα το πολιτικό κλίμα των δημοτικών εκλογών, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που με αφορμή και τη δεύτερη προσπάθεια να «στηθεί» επεισόδιο και να διαλυθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή, μιλούσαν για μια «παρέα» που αρέσκεται να τραμπουκίζει στην πόλη.

Το συμβάν είναι καταγεγραμμένο, αλλά αρνούμαστε να το «ανεβάσουμε». Δεν αξίζει, δεν προσθέτει, δεν είναι της αισθητικής και της δημοσιογραφικής μας αντίληψης. Η είδηση μεταδόθηκε και αυτό είναι αρκετό.

Όμως, το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Είναι κρίσιμο για τη δημοκρατία και τους πολίτες να καταδικαστεί ομόθυμα και από όλους τόσο το συμβάν όσο και η συμπεριφορά του ανδρός, αλλά και κάθε αντίστοιχης φιλοσοφίας συμπεριφοράς και αντίληψης.

Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δημοτικές παρατάξεις και πρώτα και κύρια την παράταξη του κου Φαφούτη, ο οποίος δηλώνει παντού ότι πολιτικός του μέντορας είναι ο κος Κεχαγιόγλου.

Μπορεί όταν στην Τρίγλια φώναζε για «υπαλλήλους» να έκανε ότι δεν άκουσε, αλλά εδώ τα όρια ξεπεράστηκαν. Δεν υπάρχει δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα. Ούτε αρκεί μια συγνώμη από τον πρώην Δήμαρχο. Χρειάζεται καθαρή πολιτική καταδίκη και απομόνωση συμπεριφορών αντίστοιχου ύφους και ήθους.

Πηγή irafina