Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ,  προχωρά η διαδικασία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Σαμοθράκη.

Πρόκειται για την υλοποίηση δύο ξεχωριστών έργων, ένα που θα αφορά στο βόρειο τμήμα, κι ένα για το νότιο τμήμα του νησιού. Το έργο “Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του Βόρειου οδικού δικτύου της Νήσου Σαμοθράκης”, έχει συνολικό προϋπολογισμό το 1.300.000 ευρώ, ενώ το εκείνο για το νότιο τμήμα, ανέρχεται στο 1,5 εκ ευρώ.

Η εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης αναμένεται να εκκινήσει εφόσον εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία και δεν υπάρξουν ενστάσεις, εντός του καλοκαιριού, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον 1 χρόνο.

Η περιφερειακή αρχή είχε διαθέσει και προηγουμένως της καταστροφικής θεομηνίας το ποσό των 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ενώ η Σαμοθράκη έχει ενταχθεί και το ειδικό πρόγραμμα του νομού Έβρου, για την αντιπλημμυρική προστασία, τη δημιουργία και συντήρηση υποδομών, ύψους 26, 3 εκ. ευρώ, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.