Alexandroupoli
14°
few clouds
Υγρασία: 82%
Άνεμος: 4m/s Ν-ΝΔ
Ανώτερη 14 • Κατώτερη 14
Weather from OpenWeatherMap

ΑΝΑ.Σ.Α. : Αναγκαία η δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής

Μιχαηλίδης

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.» Παύλος Μιχαηλίδης σχετικά με το γαστρονομικό τουρισμό.

Ο κ. Παύλος Μιχαηλίδης ουσιαστικά προτείνει τη δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στον εν λόγω τομέα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. :

«Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» δεν σκοπεύει να πρωτοτυπήσει, αλλά έρχεται να ενώσει την φωνή της σε όσους χρόνια τώρα επισημαίνουν και σε όσους προσπαθούν για να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη (ως ένα πρώτο βήμα για την γαστρονομική της προβολή), το δικό της χαρακτηριστικό «γλυκό έδεσμα».

Κάτι αντίστοιχο με τα κρητικά σκαλτσούνια, τους κουραμπιέδες  Καρβάλης, τους Ακανέδες (λουκούμια) Σερρών, την Πουτίγκα Κατερίνης, τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσ/νίκης, το Ρεβανί Βεροίας κλπ κλπ.
Πρόσφατα ο τοπικός σύλλογος Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για το πως πρέπει να κτισθεί η γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής, στηριζόμενος στην φαντασία, στο κέφι, στον επαγγελματισμό, στην αλληλεγγύη και στις συνεργασίες των επαγγελματιών.
Αυτό όμως που πλέον χρειάζεται, είναι με μπροστάρη τον δήμο να γίνει μια πρώτη συντονισμένη συνάντηση με τους ζαχαροπλάστες, τους ανθρώπους της εστίασης και τους αρτοποιούς. Στο επόμενο διάστημα θα απαιτηθεί μια δεύτερη επαφή με το Επιμελητήριο, τους ξενοδόχους και το Εθνολογικό μουσείο.

Αξίζει φυσικά να επισημάνουμε πως στην υπόλοιπη χώρα ενδιαφέρουσες μορφές γαστρονομικού τουρισμού αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι σαφώς η Κρήτη, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια επιχειρεί με βάση την κρητική διατροφή και τα πολλά συγκριτικά  πλεονεκτήματα του τόπου, να αποτελέσει έναν μεγάλης εμβέλειας γαστρονομικό προορισμό και ακολουθούν οι Κυκλάδες,η Πελοπόννησος και πολύ πρόσφατα η Θεσσαλονίκη η οποία προσέγγισε το απαιτητικό γαλλικό κοινό και μάλιστα, μέσα από τις σελίδες ενός από τα πλέον έγκριτα περιοδικά της χώρας, το “REGAL”.

ABOUT THE AUTHOR