Αλεξανδρούπολη: Φιλοξενία ξένων φοιτητών μέσω Helmsic (ΦΩΤΟ)

Helmsic

H Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης φιλοξένησε κατά το χρονικό διάστημα 1 με 30 Σεπτεμβρίου 2017, για τέταρτη συνεχή χρονιά, μέσω της φοιτητικής οργάνωσης HELMSIC  περισσότερους από 30 φοιτητές Ιατρικής ξένων Πανεπιστημίων από όλα τα μέρη του κόσμου (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Χιλή, Ιράκ, Γκάνα, Αίγυπτο, Φινλανδία, Ρουμανία, Κένυα, Τουρκία, Ζάμπια, Ιορδανία, Ουγγαρία, Τυνησία, Γαλλία).

Κατά την παραμονή τους οι φιλοξενούμενοι φοιτητές παρακολούθησαν όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Ιατρικής Σχολής, ενταγμένοι σε Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Δραγάνα, εκπαιδευτικό πρακτικό σεμινάριο συρραφής τραύματος σε προπλάσματα που αποτέλεσε την κεντρική εκπαιδευτική εκδήλωση του προγράμματος.

Αλεξανδρούπολη Helmsic

Το πρόγραμμα της διαμονής των ξένων φοιτητών εμπλουτίστηκε από εξορμήσεις και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με σκοπό την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου.