Αλεξανδρούπολη: Ο Τζέφρι Πάιατ προανήγγειλε αμερικανικές επενδύσεις στην περιοχή

Τζέφρει Παιατ

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων.

Μιλώντας στη διάρκεια του 7ου συνεδρίου «Navigator 2017» ο Αμερικανός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα μίλησε για τη διμερή σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ αλλά και για τις αμερικανικές επενδύσεις.

Έκανε ειδική αναφορά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν  τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ τόνισε:

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο» είπε ο Τζέφρι Πάιατ και προσέθεσε:

«Οι επενδύσεις των ΗΠΑ είναι διαφανείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει οικονομικά.  America is back. Οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις  δυνατές και με  βάθος χρόνου. Η ελληνική ναυτιλία  έπαιξε τον ρόλο της στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».