Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα κλεπταποδοχής και λαθρεμπορίου χρυσού, μέσα από αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων με παρακλάδι και στην Αλεξανδρούπολη.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και μέλη της συμμορίας στην οποία ο ίδιος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής με 44 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ένας Τούρκος αρμενικής καταγωγής, ένας Σύρος σύνδεσμος με τα παζάρια της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός, ένας ομογενής πυγμάχος από τη Ρωσία στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και όπλων, καθώς και 89 ακόμη κατηγορούμενοι συνθέτουν τις δύο μεγάλες οργανώσεις.

Άρπαζαν κλεμμένα χρυσαφικά, τα έλιωναν σε χυτήριο και αφού τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τα έσπρωχναν στην αγορά της Τουρκίας αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η αστυνομία το κύκλωμα δρούσε σε δύο ομάδες. Στην πρώτη αρχηγός φέρεται ότι ήταν ένας 65χρονος πρώην χρυσοχόος και στη δεύτερη ο Ριχάρδος Μυλωνάς με δεξί του χέρι έναν Τούρκο, ο οποίος φρόντιζε να παραλαμβάνει το λιωμένο χρυσό και με λεωφορεία που έφευγαν σχεδόν καθημερινά για την Κωνσταντινούπολη να διώχνει τον χρυσό εκτός Ελλάδας.