Συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση RAI παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη δόθηκε σε ένα καφέ στο Μπουρνάζι και στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε υπάρχει αναφορά στην απόφασή του να μεταφέρει τα γραφεία του κόμματος του στο Μοσχάτο.

Στόχος του να υπογραμμίσει τους δεσμούς της ΝΔ με αδύναμες κοινωνικές ομάδες και με όσους επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Επιπλέον το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και η πρώτη ερώτηση που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι αν αισθάνεται έτοιμος να κυβερνήσει.

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα βγει η Ελλάδα από αυτή την κρίση, μια κρίση η οποία έχει ήδη κρατήσει 8 χρόνια, έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία και έχει κυρίως πλήξει τους πιο αδύναμους Έλληνες».

«Η συνταγή μας είναι μια συνταγή ανάπτυξης. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα πολλές επενδύσεις για να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Χρειάζεται, επίσης, μια νέα συνταγή κοινωνικής συνοχής. Ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να δίνει πραγματική ελπίδα στη νέα γενιά, στα νέα παιδιά, ότι κάποια στιγμή θα πάρουν μια σύνταξη. Και, βέβαια, θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στην παιδεία μας. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι οι νέοι δεν μου ζητούν ούτε επιδόματα ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο δημόσιο. Ευκαιρίες μου ζητούν για να φτιάξουν τη ζωή τους», απαντά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με ευθύνη του η χώρα βίωσε δύο κρίσεις και όχι μία. «Διότι η κρίση τελείωνε το 2014, η χώρα είχε αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές, τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλύτερα. Μετά ήρθε ο κ. Τσίπρας, μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ αυτή η περιπέτεια, και συνειδητά υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη».