Έρευνα ΣΒΕΕ: Λουκέτα σε βιομηχανίες από τον Έβρο μέχρι τη Σίνδο

Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας για την έκταση της αποβιομηχάνισης που έχει υποστεί η Βόρεια Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης.

Μεγάλες επιχειρήσεις από τον Έβρο , το  Κιλκίς, τη Ροδόπη αλλά και τη Σίνδο-στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας- έχουν βάλει λουκέτο, μη αντέχοντας το υψηλό λειτουργικό κόστος που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία και το πλήθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που την έχουν φέρει στα όρια της βιωσιμότητας.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης στη 2η Σύνοδο του  Thessaloniki Summit 2017 αφορούν σε έρευνα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και είναι ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα  με τα προσωρινά στοιχεία της έρευνας, η οποία αφορά στην υπάρχουσα κατάσταση μεταποιητικών ΑΕ και ΕΠΕ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα ποσοστά των λουκέτων που έχουν μπει σε επιχειρήσεις που υπήρχαν το 2000 και που ιδρύθηκαν ενδιάμεσα τα προηγούμενα δεκαεπτά χρόνια, είναι πραγματικά απογοητευτική

Στον Έβρο έχουν κλείσει το 63% των μεταποιητικών ΑΕ και ΕΠΕ.

Στο Κιλκίς έχουν μείνει λιγότερες από το 50% των επιχειρήσεων, ενώ η μοναδική αυτοδιοικούμενη βιομηχανική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, φθίνει καθημερινά.

Στη Ροδόπη έκλεισε το 34% των επιχειρήσεων.