Την αποκατάσταση της οδοποιίας στη Σαμοθράκη, επιθυμεί να αναλάβει ο Φώτης Μανούσης.

Ο πλοιοκτήτης της Saos Ferries σε δημόσια ανακοίνωση του αναφέρεται στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Ο κ.Μανούσης αναφέρει πως θα μπορούσε ο ίδιος να αναλάβει την υλοποίηση των έργων ώστε να μην «προβάλλονται δικαιολογίες όπως οι χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

Ο ίδιος ζητά μάλιστα άδεια από το δήμαρχο Θανάση Βίτσα, ώστε να εξασφαλίσει αδρανή υλικά από το ρέμα Ξηροποτάμου, αποδεικνύοντας έτσι ότι το μόνο που χρειάζεται είναι «όρεξη για δουλειά».

 

Η ανακοίνωση του Φ.Μανούση

«ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Λυπάμαι ειλικρινά για την εγκατάλειψη του νησιού μας. Δυστυχώς αυτή η εικόνα παρουσιάζεται σήμερα μετά από τόσους μήνες από την νεροποντή και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Το νησί κομμένο στα δύο Ήταν η πρώτη εικόνα που συνάντησα σήμερα μόλις έφθασα στο νησί
Και αν η δικαιολογία που προβάλουν είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου για την ανάθεση των έργων θα τους απαντήσω πως κανένας δεν τους εμποδίζει να βελτιώσουν αυτό το «κατασκεύασμα» ακόμα και με δικά τους μηχανήματα τουλάχιστον για το καλοκαίρι

Και για να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα ούτε διαδικασίες του δημοσίου αλλά υπευθυνότητα και όρεξη για δουλειά

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έτσι ώστε να μπορούν με ασφάλεια να διασχίζουν τον δρόμο φορτηγά ,πούλμαν, η και ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και η δυνατότητα να πάρω από το ρέμα του Ξηροποτάμου αδρανή υλικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταδικάσουμε την νότια πλευρά του νησιού σε θερινή απομόνωση»