Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κακοκαιρίας

Η Βόρεια Ελλάδα ντύθηκε στα λευκά με το οδικό δίκτυο και τους οδηγούς να φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για την ασφάλεια των πολιτών τέθηκε σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας, του Κιλκίς και της Πιερίας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων σε διάφορα σημεία καθώς και η κυκλοφορία οχημάτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλους τους δρόμους του Κιλκίς και της Ημαθίας.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων:

• στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471 χιλιόμετρο),
• από το 516 χιλιόμετρο έως το 548 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.),
• στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (226 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (288 χιλιόμετρο) και
• από το 22 έως το 81 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

Την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:

• σε όλο το οδικό δίκτυο του Κιλκίς και
• σε όλο το οδικό δίκτυο της Ημαθίας

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.